Vizita Principelui Nicolae al III lea la Calafat (Foto&Video)

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Tanarul de 27 de ani a fost prezent la toate evenimentele importante ale familiei regale, din ultimii ani. Este nonconformist si desi este al treilea pe linia mostenitorilor coroanei romanesti, pana acum a dus o viata de om obisnuit, in Marea Britanie. Printul Nicolae si bunicul sau, Regele Mihai, au o relatie tot mai puternica pe zi ce trece. Alteta sa regala, principele Nicolae, se muta definitiv in Romania. Nepotul Regelui Mihai va prelua o parte din atributiile publice ale Casei Regale si pentru asta va locui in permanenta in tara noastra.

Astăzi, prinţul Nicolae a vizitat localităţile Poiana Mare şi Calafat. În vizita sa a fost însoţit de reprezentanţi ai casei regale, membrii ai protocolului, dar şi de alte personalităţi , deputatul Horaţiu Buzatu şi din partea Mitropoliei Olteniei de către părintele consilier pe probleme de presă, Marcel Vlăduţ.

Primit cu pâine şi sare la Poiana Mare

În jurul orei 12.30, alteţa sa a fost primit după tradiţie cu pâine şi sare de către autorităţile locale. Primarul Marin Vintilă a declarat că este o vizită istorică şi a punctat aportul aceastei comune la Războiul de Independenţă de la 1877-1878. A fost vizitată şi clădirea  care a găzduit Marele Cartier general , locul unde s-a primit faimoasa telegrama trimisă de ducele Nicolae al Rusiei în urma căreia armata română a intrat în război. Tot aici, la Biserica Sf.Arhangheli Mihai şi Gavriil, au fost sfinţite 18 drapele de luptă pentru dorobanţii de la 1877.

Vizita de la Calafat

La ora 14.00, principele Nicolae, a fost primit de către administraţia locală din Calafat în frunte cu primarul municipiului, domnul Mircea Guţă şi viceprimarul, domnul Doru Mituleţu. Din delegaţie au mai făcut parte domnul Gheorghe Balaci- consilier PP-DD, domnul Constantin Bora- managerul Colegiului Tehnic “Ştefan Milcu” şi o serie de alte oficialităţi locale şi angajaţi ai primăriei.
Primarul Mircea Guţă a făcut o prezentare a municipiului Calafat, cu oportunităţile economice, turistice şi culturale ale zonei, punctând principalele obiective ale administraţiei locale. Al doilea obiectiv a fost Muzeul de Artă Marincu, unde directorul acestei instituţii de cultură, domnul Alexandru Pîrvan a făcut un scurt istoric a palatului, declarat monument istoric şi clădire de patrimoniu. Au fost vizitate sălile muzeului, prinţul fiind impresionat de modul în care a fost conservată istoria locală ca parte importantă a istoriei naţionale, dar şi de varietatea exponatelor.

La Colegiul Tehnic “Ştefan Milcu”

A treia parte a vizitei a s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic “Ştefan Milcu” , unde domnul Constantin Bora, managerul instituţiei de învăţământ,  l-a întâmpinat pe principe cu pâine şi sare, o parte din elevii liceului purtând costume populare româneşti din zona Olteniei. Aici au fost vizitate laboratoarele şi sălile de curs iar cei prezenţi au avut ocazia de a intra în dialog cu principele. Elevii şi cadrele didactice au pus o serie de întrebări referitoare la casa regală şi la intenţiile pe viitor ale alteţei sale. Principele a declarat că dacă monarhia va reveni, el se va afla aici, iar decizia cu siguranţă va aparţine poporului român. La finalul întâlnirii, principele a mulţumit conducerii liceului pentru căldura cu care a fost primit cu speranţa că aceasta nu va fi şi ultima vizită.

                                                          ALBUM FOTO

















Sursa:actualitateacalafeteana.blogspot.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.