Calafat: Aproximativ 100 de angajate ale unei fabrici de confecţii,INTOXICATE cu insecticid

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Aproximativ o sută de angajate ale unei fabrici de confecţii din Calafat au fost transportate, vineri dimineaţă, la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanţă folosită pentru dezinfectarea halei unde acestea îşi desfăşoară activitatea.

Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, Cătălin Mohora, vineri dimineaţă, aproximativ 600 de angajate de la o fabrică de confecţii din Calafat au fost evacuate din clădire, multe dintre acestea acuzând stări de rău.

Mohora a precizat că, joi seară, hala în care lucrează femeile a fost dezinfectată cu anumite substanţe, iar pe parcursul nopţii spaţiul respectiv a rămas închis, fiind aerisit doar vineri dimineaţă, timp de o oră, înainte ca angajatele să ajungă la serviciu.

Angajatele fabricii au fost evacuate după aproximativ o oră de la începerea lucrului.

"Un număr de 605 femei au fost evacuate, iar noi am fost informaţi că 32 dintre acestea sunt în stare mai gravă. Nu ştim exact în acest moment câte dintre ele vor fi transportate la spital. Noi am trimis deja doi inspectori ITM la fabrică ca să vedem exact despre ce este vorba", a declarat Cătălin Mohora.

Până în prezent, aproximativ o sută de femei au fost transportate la spitalul din Calafat.

"Nu ştim exact câte vor fi aduse pentru că în permanenţă noi tot mai primim paciente de la fabrica respectivă. Până acum au ajuns cam 70-80 şi tot mai vin. Le-am primit, am mobilizat tot personalul medical. Noi le-am  monitorizat, le-am pus perfuzii. Starea lor este mulţumitoare. Nu sunt afecţiuni care să le pună viaţa în pericol. Au frisoane, vărsături şi prurit. Două sunt în stare mai gravă pentru că au şi alte afecţiuni cardiace", a declarat Stelian Voinea, diredctorul Spitalului Municipal Calafat.

5 comentarii

  1. de ce nu au trimes fetele de la ora 8 acasa si le au obligat sa stea acolo?de ce nu spun adevarul?
  2. asa vrea conducerea de la director pina la sefa mare neli si tanta
  3. BATAIE DE JOC
  4. pina la urma nu va pati nimic le va gasi tot pe femei vinovate ori ca s-au panicat una pe alta si uite asa va scapa broscarul dar tot cu ai nostri
  5. ce cauta insecticidul in fabrica dar cum la introdus in tara si pe unde ,dar cine a dat ordin sa se faca cind se lucreaza
Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.