Responsive Ad Slot

Latest

latest

Calafat: Aproximativ 100 de angajate ale unei fabrici de confecţii,INTOXICATE cu insecticid

vineri, 3 mai 2013

/ by Calafat News

Aproximativ o sută de angajate ale unei fabrici de confecţii din Calafat au fost transportate, vineri dimineaţă, la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanţă folosită pentru dezinfectarea halei unde acestea îşi desfăşoară activitatea.

Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, Cătălin Mohora, vineri dimineaţă, aproximativ 600 de angajate de la o fabrică de confecţii din Calafat au fost evacuate din clădire, multe dintre acestea acuzând stări de rău.

Mohora a precizat că, joi seară, hala în care lucrează femeile a fost dezinfectată cu anumite substanţe, iar pe parcursul nopţii spaţiul respectiv a rămas închis, fiind aerisit doar vineri dimineaţă, timp de o oră, înainte ca angajatele să ajungă la serviciu.

Angajatele fabricii au fost evacuate după aproximativ o oră de la începerea lucrului.

"Un număr de 605 femei au fost evacuate, iar noi am fost informaţi că 32 dintre acestea sunt în stare mai gravă. Nu ştim exact în acest moment câte dintre ele vor fi transportate la spital. Noi am trimis deja doi inspectori ITM la fabrică ca să vedem exact despre ce este vorba", a declarat Cătălin Mohora.

Până în prezent, aproximativ o sută de femei au fost transportate la spitalul din Calafat.

"Nu ştim exact câte vor fi aduse pentru că în permanenţă noi tot mai primim paciente de la fabrica respectivă. Până acum au ajuns cam 70-80 şi tot mai vin. Le-am primit, am mobilizat tot personalul medical. Noi le-am  monitorizat, le-am pus perfuzii. Starea lor este mulţumitoare. Nu sunt afecţiuni care să le pună viaţa în pericol. Au frisoane, vărsături şi prurit. Două sunt în stare mai gravă pentru că au şi alte afecţiuni cardiace", a declarat Stelian Voinea, diredctorul Spitalului Municipal Calafat.

Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!