Accident Muntenegru. Lista persoanelor rănite

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Lista persoanelor rănite, pusă la dispoziţie de autorităţile medicale:

Oftalmologie:

1. Mariana Sora
2. Dorobantu Liliana
3. Morar Maria Loredana
4. Dorobat Florin
5. Mester Elena

Chirurgie digestiva:

1. Dana Elena Tamara

Ortopedie si traumatologie:

1. Dobrin Maria
2. Carmen Dorobat
3. Marinescu Georgeta
4. Victor Vulpe
5. Roibu Gheorghe
6. Niculescu Ana Mihaela

ORL:

1. Sora Petre
2. Enescu Maria
3. Ciolan Elisabeta

Chirurgie pectorala:

1. Roibu Elena
2. Robea Gabriela
3. Dumitriu Mariana
4. Hutchinson Olga Elena
5. Radu Rodica

Chirurgie digestiva:

1. Dana Elena Tamara

Chirurgie plastica:

1. Leescu Georgeta

Neurochirurgie:

1. Nitu Gheorghita

Update - 10:48 - "Nu avem o listă cu persoanele decedate şi nici nu cunoaştem numărul acestora. Noi pe lista de spitalizaţi avem 22 de persoane. Am transmis familiilor informaţiile puse la dispoziţie de MAE. Nu avem o listă cu persoanele decedate. Fiecare familie a luat legătura cu noi şi li s-au comunicat datele referitoare la victime. Familia a sunat si a aflat dacă ruda lor se afla pe lista celor spitalizaţi sau nu", a declarat pentru ZIUAnews un operator al tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România), pus la dispoziţie de MAE.
ZIUAnews a încercat să ia legătura şi cu un operator al liniei apelabile şi din străinătate, însă la numărul pus la dispoziţie de MAE (021.431.12.59) nu a răspuns nimeni.

19 români au decedat şi 28 au fost rănite grav, după ce un autocar cu turişti s-a răsturnat într-o prăpastie de 30 de metri din Muntenegru.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluţia celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistenţă necesară. Pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului, reamintim că, Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate - 0214311259. Liniile telefonice sunt valabile pe toată durata activării acestei Celule de criză.

Victimele erau pasagerii unui autocar, ce s-a răsturnat într-o râpă, după ce șofer a pierdut controlul volanului.
Printre persoanele decedate în accident se numără și șoferul autocarului, care era cetățean român.

Persoanele aflate în autocar aveau vârste cuprinse între 60 și 80 de ani. Majoritatea răniților se află în stare gravă. Media din Muntenegru face apel pentru donarea de sânge pentru aceștia. Până în prezent se știe că, turiștii români se aflau într-un circuit și că duminica era cea de-a doua zi a călătoriei lor.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.
Răniţii au fost spitalizaţi la Podgorica.

"Majoritatea răniţilor au răni foarte grave. Printre ei se numără şi un copil", a declarat un medic de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin pentru televiziunea de stat muntenegreană RTGC.

Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.

Una dintre victimele accidentului în care un autocar s-a prăbușit într-o prăpastie de 30 de metri din Muntenegru, și în urma căruia 18 români și-au pierdut viața și alte 29 de persoane sunt grav rănite, susține că, în momentul în care a avut loc accidentul din cauza vitezei excesive.

Carmen Dorobeț din Bucuești a declarat pentru o publicația Vijesti din Pdgorica că șoferul autocarului conducea cu o viteză mare. Potrivit acesteia, turiștii români ar fi trebuit să stea în Muntenegru cinci zile.

Accidentul s-a produs în jurul orei 18:00, ora României.

Acest drum îngust care duce spre coasta adriatică a Muntenegru este foarte periculos şi este cauza a numeroase accidente de maşină.

Autocarul avea 46 de pasageri, era înmatriculat în România şi era condus de un şofer român.

Sursa:www.ziuanews.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.