Podul a dublat volumul de afaceri al magazinelor din Vidin

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
La zece zile după inaugurarea noului pod peste Dunăre, “New Europe Bridge” – Calafat-Vidin -, traficul rămâne intens, scrie miercuri cotidianul sofiot Duma, citat de Agerpres. 
În fiecare zi, sute de români şi bulgari, pe jos, pe biciclete sau cu maşini, traversează podul, iar volumul de afaceri al magazinelor din Vidin este dublu faţă de zilele de înaintea inaugurării podului, susţine publicaţia din ţara vecină. Numai în primele două zile de la deschidere, podul a fost traversat de peste 5.000 de vehicule şi peste 10.000 de călători, au declarat poliţiştii români de frontieră. Traversarea fluviului durează între 3 şi 5 minute, iar controlul de frontieră nu mai mult de 10 minute, totul este foarte repede. Traficul principal este de camioane. De zece zile, piaţa de legume de la Vidin este luată cu asalt de români care cumpără orice. Românii cumpără de toate, pentru că în Bulgaria este mai ieftin. Parcările din Calafat sunt pline de maşini bulgăreşti. În orăşel, bulgarii sunt mai mulţi decât localnicii, se plimbă şi beau câte o cafea sau suc în cofetării. La rândul lor, românii dau năvală la cluburile şi discotecile din Vidin deoarece la Calafat nu sunt multe. Cursă Vidin-Calafat-Vidin Potrivit Agerpres, care citează publigaţia din Sofia, există deja şi o cursa de autocar Vidin-Calafat-Craiova. Biletul între Vidin şi Calafat este de 5 leva (în jur de 2,5 euro), iar între Vidin şi Craiova – 15 leva (circa 7,5 euro). Începând din 15 iunie, cele două bacuri bulgăreşti Bdin şi Pripiat 1, precum şi cel românesc Sălcuţa, nu mai circulă. Până la sfârşitul lunii iunie traversarea podului Calafat-Vidin este gratuită, iar din 1 iulie se va plăti 6 euro pe maşină, iar pietonii şi bicicliştii vor trece gratis. Românii au luat cu asalt discotecile din Vidin, titrează miercuri şi ziarul Novinar. Comercianţii din cele două oraşe sunt foarte fericiţi pentru că în ultimele zile volumul afacerilor a crescut mult. Există un interes foarte mare printre români şi bulgari să cunoască ce este pe celălalt mal. Românii îşi fac cumpărăturile la Vidin, iar bulgarii sunt înnebuniţi după micii româneşti. Mulţi locuitori ai Vidinului se salvează de caniculă lângă piscinele din Calafat. Bulgarii au rămas foarte surprinşi cât de curat este pe celălalt mal al Dunării. Românii sunt atraşi în special de viaţa de noapte de la Vidin. Ziarul mai scrie că, în urma deciziei premierilor celor două ţări, Victor Ponta şi Plamen Oreşarski, până la sfârşitul lunii nu vor fi percepute taxe pentru traversarea podului cu autoturismul. După 1 iulie taxa va fi de 6 euro, dar România şi Bulgaria vor discuta reducerea ei, mai scrie Novinar.

Sursă: AGERPRES

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.