Angajaţi şi angajatori “la negru”, descoperiţi de inspectorii de muncă

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Reprezenanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj au efectuat, în luna iunie, 373 de controale la agenţii economici, pentru verificarea legalităţii lor în domeniul relaţiilor de muncă (RM) şi al securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM). În urma verificărilor au fost depistate circa 30 de persoane care nu erau angajate cu contract, dar şi 17 angajatori care nu întocmiseră pentru salariaţii lor acte legale pentru a munci. în total, au fost aplicate amenzi de peste 340.000 de lei.  În domeniul RM inspectorii de muncă au efectuat 198 de controale, în urma cărora au fost depistate 29 de persoane care desfăşurau activităţi fără a avea forme legale de angajare. Totodată, au fost depistaţi şi sancţionaţi 17 angajatori care utilizau muncă nedeclarată, fiind aplicate amenzi în valoare de 210.000 lei.  ”Pentru un agent economic, care folosea mai mult de cinci persoane pentru care nu avea întocmite forme legale de angajare, au fost înaintate organelor competente documentele în vederea continuării cercetărilor sub aspect infracţional”, a precizat inspectorul şef al ITM Dolj, Cătălin Mohora. Inspectorii de muncă din cadrul corpului de control relaţii de muncă au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de 271.000 lei. În domeniul SSM au fost efectuate 175 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate 190 de deficienţe pentru remedierea cărora au fost trasate 190 de măsuri cu termene ferme de realizare. Au fost aplicate 164 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 lei.

Sursa:www.craiovaforum.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.