Proiecte şi investiţii în Comuna Ciupercenii Noi

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Interviu cu primarul Gheorghe Mungiu
-  Domnule primar, care sunt proiectele aflate în derulare sau care urmează a fi realizate în comuna Ciupercenii Noi?

-  Aş începe cu apa şi canalizarea, deoarece sunt cele mai importante pentru cetăţenii din comuna Ciupercenii Noi şi satul Smârdan. Lucrarea s-a realizat în proporţie de 80%, fiind introduse conductele în ambele sate şi forate puţurile care vor alimenta cele două localităţi. Urmează amplasarea staţiilor de apă şi racordarea la reţea, având ca termen de finalizarea  ultima lună a acestui an. Ar trebui după proiect ca în câteva luni să avem apă la robinet,urmând  cea de-a doua parte, extrem de importantă, sistemul de canalizare. Pentru acest al doilea proiect a fost făcută licitaţia şi câştigată, acum fiind  în faza de aşteptare, deoarece banii vin prin programele guvernamentale.

-  Ce alte proiecte aţi derulat sau ce aveţi în lucru în momentul acesta?

-  Au fost finalizate lucrările de modernizare a parcului de la ,,Fântâna mireselor”. Cu o suprafaţă de 2.500 mp, parcul a fost redefinit complet, cu alei noi, bănci, o fântână arteziană şi spaţii verzi. Fiind un loc cu tradiţie, aflat chiar în central comunei, am considerat că este prioritar.

-  Un proiect important, la care ţin foarte, foarte mult, este cel aflat în lucru, adică parcul central. Aici vorbim de o suprafaţă de circa 10.000 mp, care încadrează şi sediul Primăriei. Întreaga suprafaţă va fi amenajată cu bănci, alei pietonale, cinci fântâni arteziene, două foişoare şi, surpriza, un teatru de vară ce poate fi folosit şi ca scenă pentru manifestările cultural-artistice.

Am modernizat în totalitate şi Căminul Cultural. Acum avem o sală nouă, grupuri sanitare moderne, o bucătărie complet utilată, toate condiţiile pentru a găzdui anumite evenimente care ţin de comună, dar şi de nevoile cetăţenilor pe care îi reprezint. În acest sens, sala cu 600 de locuri poate fi închiriată pentru diferite evenimente: botezuri, nunţi, înmormântări etc., fiind, în acelaşi timp, şi sală de spectacole atunci când este cazul. Am combinat cu succes utilul cu plăcutul.

-  Ce proiecte aveţi pentru viitor?

-  Construirea unei pieţe agroalimentare, pentru care am şi depus un proiect,  modernizarea şi extinderea dispensarului uman şi, nu în ultimul rând, asfaltarea străzilor în Ciupercenii Noi şi Smârdan. Ţin să precizez aici că am depus pe GAL Calafat şi un proiect care prevede modernizarea drumului de exploatare care face legătura între Ciupercenii Noi şi fluviul Dunărea, cu o lungime de 9 km.

-  Ce le transmiteţi consătenilor dumneavoastră?

-  Să fie, ca şi până acum, oameni serioşi şi muncitori, pentru că, aşa cum aţi văzut, la noi se lucrează cu multă responsabilitate. Le doresc multă sănătate şi niciodată să nu uite locul în care s-au născut şi au trăit cei mai frumoşi ani ai copilăriei şi ai adolescenţei

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.