Ştiinţa a revenit pe teren cu victorie

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Alb-albaştrii s-au impus ieri la Buftea, scor 3-2, în faţa echipei Fortuna Poiana Câmpina
După o săptămână de pregătire în cantonamentul de la Mogoşoaia, CS Universitatea Craiova a disputat ieri dimineaţă primul meci amical, contra divizionarei a treia, Fortuna Poiana Câmpina. În tribunele de la Buftea s-au strâns ceva mai mult de o sută de spectatori, printre ei şi finanţatorii grupării din Bănie, inclusiv sponsorul George Brăiloiu, dar şi oficialii Pavel Badea şi Ioan Codoban. Partida a fost împărţită în două reprize de câte o oră, iar la final alb-albaştrii s-au impus cu 3-2, după ce prahovenii conduceau după prima jumătate de oră cu 2-0. Pentru echipa lui Eric Lincar au marcat Albert Voinea, cu o reluare simplă din faţa porţii în minutul 58, Ionuţ Stancu, acesta transformând impecabil în minutul 90 o lovitură liberă de la 25 de metri, iar atacantul senegalez Ousmane Gueye a stabilit scorul final reluând centrarea aceluiaşi Stancu, în minutul 110. Pentru echipa din Bănie, aflată încă în perioada de conturare a lotului de jucători, au evoluat şi ultimii sosiţi, Dragoş Dragalina şi Albert Voinea, ambii fiind jucători de profil ofensiv. Dragalina are 25 de ani şi a jucat la FC Olt, CS Turnu Severin şi CS Mioveni, în timp ce Albert Voinea are 22 de ani, este produs al clubului Pandurii Târgu Jiu şi a fost împrumutat la Gloria Bistriţa şi Damila Măciuca. Aflaţi în pregătire cu Universitatea, Buhuşi şi Cioinac au fost văzuţi la lucru de Erik Lincar, dar în formaţia adversă, pentru care au şi evoluat în sezonul trecut, în care Fortuna Brazi, cum se numea atunci, a ratat promovarea la limită, în faţa braşovenilor de la Unirea Tărlungeni.

Vin jucători în pregătire aproape zilnic

Ştiinţa a început în poartă cu goal-keeper-ul sârb Brac, care a evoluat în prima ligă de peste Dunăre, la Hajduk Kula. El este şi cel care a primit ambele goluri, în prima repriză. Fundaş dreapta a fost utilizat un jucător care are experienţa Ligii I, Marian Cârjă, iar unul dintre stoperi a fost Ljubinkovic, ambii trecând pe la Oţelul şi Petrolul, echipe cu care a colaborat intens impresarul Ioan Codoban. Cei doi mijlocaşi centrali au fost Precup şi Câju, doi fotbalişti cu experienţă la nivelul eşalonului secund, la Alro Slatina, respectiv Delta Tulcea. Printre cei mai activi jucători au fost doi veterani ai lotului, craiovenii Velcovici şi Ionuţ Stancu. Al doilea a marcat un gol şi a fost coautor la ultimul, reuşit de Ousmane Gueye, fratele lui Mansour, care a impresionat şi el la prima prezenţă în tricoul Ştiinţei. Rezervă de portar este Mihai Gherasim, care are 20 de ani şi este fiul fostului portar al Craiovei şi al Stelei, Daniel Gherasim. Tânărul goal-keeper şi-a terminat junioratul la formaţia engleză Northampton, iar anul trecut a fost în lotul celor de la ACS Poli Timişoara, formaţie care a promovat în Liga I. Altă noutate faţă de jucătorii anunţaţi iniţial în lotul de la Mogoşoaia este fundaşul Florin Pătraşcu, acesta începând sezonul precedent la CS Turnu Severin şi a mai evoluat la Farul, Delta Tulcea, Astra şi CSMS Iaşi, echipe care colaborează şi ele cu Ioan Codoban. Un alt nume nou verificat de Lincar a fost Valericu Trestenicu, un mijlocaş de 20 de ani format la Gloria Bistriţa. De asemenea, în pregătiri cu Universitatea se află un alt jucător sârb, care va fi testat în zilele următoare. Urmărul meci amical al craiovenilor este programat mâine, contra echipei din Liga a III-a, CS Baloteşti.

Universitatea Craiova – Fortuna Poiana Câmpina 3-2

Au marcat: Voinea 59, I. Stancu 90, Gueye 110 / Oară (40), Antohi (53)

Stadion: Buftea, spectatori: 100.

Universitatea: Brac – M. Cârjă, Ljubinkovici, B. Scarlat, Velcovici – Ad. Ionescu, Câju, Precup, C. Ganea – Al. Voinea, Bardu. Antrenor: Erik Lincar. Au intrat pe parcurs: Gherasim – R. Gado, Gorovei, Remeş, Chirciu, Ousmane Gueye, Amet, L. Pârvu, Fl. Pârvu, Dragalina, Fl. Pătraşcu, I. Stancu, Trestenicu.


Fortuna: Măstăcan – C. Gheorghe, M. Marin, Muşuroaia, M. Mureşan – M. Petrescu, Cioinac, Minciună, Buhuşi – Oară, Chelaru. Antrenor: Stelian Gherman. Au mai jucat: Petean, Morariu, Caramalău, Schuller, Cr. Matei, Stăncescu, Negură, Crosman, T. Tothăzan, S. Tothăzan, Antohi, Butoi.

Au arbitrat: Adrian Illyeş, Cătălin Popovici, Roxana Bănăseanu

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.