Ţigările aruncate la întâmplare produc incendii de vegetaţie uscată

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
În perioada 19 – 22.07.2013, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 12 incendii şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă la 76 cazuri, iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru stingerea a 5 incendii.

● În data de 19.07.2013, ora 10.09, Secţia Pompieri Băileşti, în cooperare cu SVSU Băileşti, a intervenit pe raza loc. Băileşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte, unde, din cauza unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâplare de către persoane necunoscute, au ars aproximativ 0,8 ha mirişte.

● În data de 19.07.2013, ora 12.50, Secţia Pompieri Băileşti, în cooperare cu SVSU Negoi, a intervenit în com Negoi, str. Nucilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, unde, din cauza focului deschis în spaţii deaschise, au ars: o anexă gospdodărească pe o suprafaţă de aproximativ 20 m² şi 500 kg plante furajere.

● În data de 19.07.2013, ora 15.00, Secţia Pompieri Băileşti, a intervenit pe raza comuna Siliştea Crucii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte şi cultură de grâu, unde, din primele cercetări se pare că din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, au ars: aproximativ 4 ha cultură de grâu şi 50 ha mirişte.

În data de 20.07.2013, ora 14.09, Detaşamentul Pompieri Calafat, a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi gunoi menajer pe un teren viran aparţinând Primăriei Calafat, propagându-se la un gard din sârmă şi popi (bondoci) din lemn, proprietatea lui Iulian P..

Din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars: 10 popi (bondoci) din lemn şi aproximativ 0,5 ha vegetaţie uscată şi gunoi menajer

● În data de 20.07.2013, ora 14.59, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren viran, proprietatea lui Adrian P., din mun. Craiova, str. Dimitrie Cantemir.

Din cauza unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de către persoane necunoscute, au ars aproximativ 0,3 ha vegetaţie uscată.

● În data de 20.07.2013, ora 16.20, Secţia Pompieri Băileşti, a intervenit pe raza comunei Moţăţei, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte, unde, din cauza unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de către persoane necunoscute, a ars aproximativ 5 ha mirişte.

În data de 20.07.2013, ora 18.28, Detaşamentul Pompieri Calafat în cooperare cu S.V.S.U. Maglavit, a intervenit în comuna Maglavit, sat Hunia, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, proprietatea lui Dumitru T..

Din cauza unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de către persoane necunoscute, au ars aproximativ 200 kg plante furajere (paie) şi aproximativ 0,3 m³ lemn de foc.

● În data de 20.07.2013, ora 19.08, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit în com. Cioroiaşi, sat Cetăţuia, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte, unde din cauza unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâplare de către persoane necunoscute, a ars aproximativ 0,02 ha mirişte.

● În data de 21.07.2013, ora 01.16, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în mun. Craiova, str. Nicolae Bălcescu, la locuinţa Elenei S. şi Ioanei S., de la care s-a propagat la o locuinţă învecinată, pe b-dul Carol I, proprietatea Ştefaniei C..

Din cauza unui scurtcircuit electric, au ars la locuinţa de pe strada Nicolae Bălcescu, aproximativ 100 m² acoperiş din lemn cu învelitoare din tablă, 1 dormitor pe suprafaţă de aproximativ 7 m², 1 hol pe aproximativ 12 m², mobilier, articole textile, 1 televizor, 1 calculator, 1 monitor şi 3 televizoare, iar la locuinţa de pe b-dul Carol I, au ars aproximativ 80 m² acoperiş din lemn cu învelitoare din tablă şi documente de arhivă.

● În data de 21.07.2013, ora 01.11, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova în cooperare cu S.V.S.U. Leu, a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte şi vegetaţie uscată, în comuna Leu., unde, din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 30 ha mirişte şi aprox. 100 ha vegetaţie uscată.

● În data de 21.07.2013, ora 11.09, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Ion S. în com. Brabova, sat Mosna.

Din cauza unui scurtcircuit electric,au ars: acoperişul magaziei de materiale pe o suprafaţă de aproximativ 45 m², aproximativ 1 tonă plante furajere (paie şi fân), aproximativ 9 m³ lemne pentru foc şi aproximativ 200 kg făină de grâu.

● În data de 21.07.2013, ora 12.42, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Galiciuica, unde, din cauza unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâplare de către persoane necunoscute, a ars aproximativ 1 ha vegetaţie uscată.

● Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Cetate, Galiciuica, Breasta, Vârvoru de Sus şi Galicea Mare au intervenit pentru stingerea a 5 incendii de mirişte şi vegetaţie uscată, unde, din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 18 ha vegetaţie uscată şi mirişte.

● Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 4 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M.) – 14 intervenţie.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 19 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 12 intervenţie.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 9 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 13 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.