Locuitorii din Calafat, fără apă potabilă din cauza nivelului scăzut al Dunării

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Locuitorii din Calafat nu au apă potabilă, începând de duminică seară, din cauza nivelului scăzut al Dunării, oamenii folosind fântânile publice din oraş, iar autorităţile speră ca furnizarea apei să fie reluată cât mai repede, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Locuitorii din Calafat nu au apă potabilă, începând de duminică seară, din cauza nivelului scăzut al Dunării, oamenii folosind fântânile publice din oraş, iar autorităţile speră ca furnizarea apei să fie reluată cât mai repede, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Locuitorii din Calafat au rămas fără apă potabilă la robinete duminică, după ora 22.00, după ce pompele Companiei de Apă Oltenia nu au mai putut fi ramorsate, din cauza nivelului scăzut al Dunării.

"Angajaţii Companiei de Apă au încercat, iar pentru 20 de minute au reuşit să le repornească, dar după aceea nu au mai putut face nimic. Oricum de ieri (n.r. - dumnică) de pe la ora 13.30, se merge pe o rezervă de apă a Companiei. Oamenii sunt la faţa locului şi încearcă să găsească soluţii. Ce am putut noi să facem, ca primărie, pentru că această situaţie nu se întâmplă prima dată, este al treilea an în care ne tot confruntăm cu această problemă. Avem 27 de fântâni, care sunt la limita potabilităţii, dar se poate consuma apă din ele. Nu este la cel mai calitativ nivel, dar nici de nebăut. Oricum, avem pompe electrice pentru toate aceste fântâni, nu avem cozi, alimentarea se face normal. Apa pe care o preiau oamenii este mai mult pentru uz menajer. Noi sperăm să nu dureze prea mult situaţia cu pompele şi să fie reluată furnizarea cât mai repede", a declarata Mircea Guţă, primarul oraşului Calafat.

Angajaţii Companiei de Apă Oltenia lucrează încă de duminică seară la ramorsarea pompelor, însă până la ora transmiterii acestei ştiri nu au reuşit să le repornească.

"S-a lucrat cu personalul din Calafat toată noaptea. Am trimis şi o echipă de la Craiova la faţa locului. Din cauza nivelului scăzut al Dunării, pompele ating nisipul şi nu se ramorsează. Încercăm să remediem cât mai repede problema, să săpăm în zonă. Noi am avertizat din urmă cu aproximativ o săptămână autorităţile că în această perioadă de secetă, populaţia trebuie să folosească raţional cantităţile de apă, cum ar fi udatul grădinilor", a declarat Constanin Mitriţă, directorul Companiei de Apă Oltenia.

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, înregistra, în 9 august, o scădere uşoară până la valoarea de 2.550 metri cubi pe secundă (mc/s), conform prognozei INHGA-CNPB, situându-se sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.