Responsive Ad Slot

Latest

latest

Campanie de informare cu ocazia Zilei Mondiale a Contracepţiei şi în Municipiul Calafat

joi, 26 septembrie 2013

/ by Calafat News
Direcţia de Sănătate Publică Dolj (DSP), în parteneriat cu Europrotector, Autoritaţile publice locale care au în subordine Cabinetele Școlare, Asistenții comunitari, Mediatorii sanitari, Cabinetele de planing familial şi Cabinetele de Medicină de familie cu prilejul "Zilei Mondiale a Contracepţiei", celebrată în fiecare an la data de 26 septembrie, va desfăşura campania de informare a populaţiei privind contracepţia, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2013, cu sloganul Tinerii informaţi iau decizii responsabile!

Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale şi de conştientizare a femeilor de vârstă fertilă asupra riscului unei sarcini nedorite. Campania stimulează populaţia să-şi însuşească informaţii corecte privind metodele contraceptive şi sănătatea reproducerii. Obiectivele campaniei sunt: creşterea numărului de femei,în special tinere. informate corect asupra metodelor contraceptive; creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie; scăderea numărului de sarcini nedorite; conştientizarea femeilor de vârstă fertilă asupra riscului apariţiei unei sarcini nedorite. Acţiunile de informare, educare şi comunicare planificate se concentrează asupra metodelor contraceptive, care pot fi utilizate în planificarea familială.

DSP menţionează că în judeţul Dolj din anul 1994 funcţionează 7 cabinete de Planning familial, toate în mediul urban: 3 în Craiova şi câte unul în Bailesti, Calafat, Filiaşi şi Segarcea. În aceste cabinete îşi desfăşoară activitatea 12 medici generalişti cu competenţă în planificarea familială iar numărul de medici de familie din mediul rural  furnizori de servicii de planificare familială este de 175.

În ultimii ani  se constată o scădere a numărului de avorturi (mai ales a celor incomplete și provocate) și a ratei avortialitatii (numărul de avorturi raportat la numărul de nașteri). Astfel, daca în anul 2010 s-au înregistrat la nivelul județului 2.728 de avorturi din care 2088 avorturi incomplete și provocate și o rată a avortialității de 0.41,în anul 2011 numărul total al avorturilor s-a redus la 2.650, iar cel al avorturilor incomplete și provocate la 2031, pentru ca în anul 2012 numărul total al avorturilor să scadă la 2453, iar cel al avorturilor incomplete și provocate la 1759, iar rata avortialitatii a fost de 0.40.

Sursa:www.gds.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!