Responsive Ad Slot

Latest

latest

Oltenia, sub avertizare meterologica de Cod galben de ploi

duminică, 29 septembrie 2013

/ by Calafat News
În urma cu putin timp,Administratia Nationala de Meteorologie a emis  o atentinare Cod galben de ploi valabila din seara zilei de duminica ,29 septembrie 2013,ora 21 -30 septembrie ora 13,care va cuprinde judetele Olteniei ,partea  sudica a Banatului si o mare parte a Munteniei.Din seara zilei de duminică, 29 septembrie, până în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, va ploua pe arii extinse în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei. În aceste regiuni, în intervalul menţionat, se vor cumula local cantităţi de apă de 20 – 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în zona Munţilor Banatului, peste 30 l/mp.

În intervalul menţionat, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 30…35 l/mp şi izolat 60…70 l/mp.
În sudul şi sud-estul teritoriului vântul se va intensifica, cu viteze de 50…70 km/h, iar în Bărăgan şi Dobrogea se vor depăşi temporar 80 km/h.

Avertizare de Cod Portocaiu de ploi ambundente pentru mai mule judete din sudul si estul tarii.

Pentru judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov – inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa Brăila, Constanţa şi Tulcea, a fost emisa avertizare de Cod portocaliu,ploile vor fi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii extinse 60 l/mp şi izolat 80 l/mp.

Notă: În intervalul menţionat procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!