Responsive Ad Slot

Latest

latest

Căile ferate Arad-Calafat, Vidin-Craiova, Craiova-Bucureşti ar putea fi modernizate cu finanţarea UE

marți, 22 octombrie 2013

/ by Calafat News
România este inclusă în coridoarele de transport Orient/Est-mediteraneean şi Rin-Dunăre, arată documente publicate de Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că poate primi finanţare pentru mai multe proiecte, printre care se numără calea ferată Arad-Calafat şi Vidin Craiova.

 În timp ce în Ungaria lucrările sunt aproape finalizate, în România procesul se află încă în desfăşurare, notează Comisia Europeană. Însă România poate obţine în programul Orient/Est-mediteraneean o finanţare europeană pentru calea ferată Arad-Timişoara-Calafat. De asemenea, Comisia ar putea aloca fonduri pentru modernizarea infrastructurii rutiere între Vidin şi Craiova.

În cadrul coridorului Rin-Dunăre, România poate accesa fonduri europene pentru mai multe proiecte de infrastructură feroviară şi canale navigabile. Printre acestea se numără realizarea de studii pentru o reţea de cale ferată de mare viteză între Budapesta şi Arad, modernizarea unor anumite secţiuni de cale ferată şi studii pentru trenuri de mare viteză pe ruta Arad-Braşov-Bucureşti-Constanţa, precum şi studii şi lucrări la calea ferată Craiova-Bucureşti.

Sursa:www.craiovaforum.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!