Calafatul va avea primul muzeu al muzicii folk din Europa

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Primaria municipiului Calafat a dat startul realizării proiectului „Muzeul Muzicii Folk”, primul asemenea așezământ cultural din Europa .

Calafatul este cunoscut ca unul din punctele importante pe harta României în privința manifestărilor culturale. Astfel, în municipiul de la malul Dunării se realizează manifestări precum: Tabăra Națională de Muzică Folk, Festivalul Floare de Ger, spectacolele de muzică și poezie „Semne ”.

Colecția muzeului va fi realizată din donații ale artiștilor folk, iar de dezvoltarea acestui muzeu se va ocupa profesor Dan Vana, care este și organizatorul Taberei Naționale de Muzică Folk, o persoană cunoscută și apreciată în lumea muzicii folk. Locul va fi în actualul Muzeu de Artă din Calafat (Palatul Marincu). Potrivit primarului Mircea Guta, „acest proiect este important din mai multe puncte de vedere: în primul rând este o atracție turistică unică și face parte dintr-un ansamblu de măsuri economice și turistice ce încearcă să promoveze și să dezvolte economic municipiul Calafat (ajutorul de minimis, taxe locale zero pentru investitori) . De asemenea, prin unicitatea sa pune frumosul nostru oraș pe harta culturală a Europei. La fel de important este și faptul că acest proiect nu va costa nici un leu din bugetul local. Colecția va fi realizată din donații, personalul care se va ocupa de buna organizare este cel al Muzeului de Artă și primăriei municipiului Calafat, iar locul este de asemenea în administrarea primăriei. Sunt convins că toți artiștii folk care vin anual la Calafat și sunt prietenii orașului nostru vor contribui la realizarea acestui muzeu. Muzeul va fi inaugurat anul viitor pe 1 august, care este și data debutului festivalului anual „Tabăra Națională de Muzică Folk”. Sperăm ca o mare parte dintre cei care traversează podul Calafat - Vidin să viziteze Calafatul pentru a putea să admire acest omagiu adus muzicii folk.”

Sursa:www.lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.