Responsive Ad Slot

Latest

latest

Calafatul va avea primul muzeu al muzicii folk din Europa

marți, 8 octombrie 2013

/ by Calafat News
Primaria municipiului Calafat a dat startul realizării proiectului „Muzeul Muzicii Folk”, primul asemenea așezământ cultural din Europa .

Calafatul este cunoscut ca unul din punctele importante pe harta României în privința manifestărilor culturale. Astfel, în municipiul de la malul Dunării se realizează manifestări precum: Tabăra Națională de Muzică Folk, Festivalul Floare de Ger, spectacolele de muzică și poezie „Semne ”.

Colecția muzeului va fi realizată din donații ale artiștilor folk, iar de dezvoltarea acestui muzeu se va ocupa profesor Dan Vana, care este și organizatorul Taberei Naționale de Muzică Folk, o persoană cunoscută și apreciată în lumea muzicii folk. Locul va fi în actualul Muzeu de Artă din Calafat (Palatul Marincu). Potrivit primarului Mircea Guta, „acest proiect este important din mai multe puncte de vedere: în primul rând este o atracție turistică unică și face parte dintr-un ansamblu de măsuri economice și turistice ce încearcă să promoveze și să dezvolte economic municipiul Calafat (ajutorul de minimis, taxe locale zero pentru investitori) . De asemenea, prin unicitatea sa pune frumosul nostru oraș pe harta culturală a Europei. La fel de important este și faptul că acest proiect nu va costa nici un leu din bugetul local. Colecția va fi realizată din donații, personalul care se va ocupa de buna organizare este cel al Muzeului de Artă și primăriei municipiului Calafat, iar locul este de asemenea în administrarea primăriei. Sunt convins că toți artiștii folk care vin anual la Calafat și sunt prietenii orașului nostru vor contribui la realizarea acestui muzeu. Muzeul va fi inaugurat anul viitor pe 1 august, care este și data debutului festivalului anual „Tabăra Națională de Muzică Folk”. Sperăm ca o mare parte dintre cei care traversează podul Calafat - Vidin să viziteze Calafatul pentru a putea să admire acest omagiu adus muzicii folk.”

Sursa:www.lupamea.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!