Responsive Ad Slot

Latest

latest

FOTO/ Detonare spectaculoasă a ISU Dolj! Aproximativ 100 kg de muniție distrusă în poligon

vineri, 11 octombrie 2013

/ by Calafat News
Cadrele specializate ale ISU Dolj au distrus, astăzi, în poligonul de la Ișalnița, muniția neexplodată care a fost strânsă de la începutul anului, aproximativ 100 de kilograme de proiectile și bombe, majoritatea provenind din Al Doilea Război Mondial.

Echipa Pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj a detonat, astăzi, aproximativ 100 de kilograme de muniție neexplodată, descoperită pe teritoriul judeţului Dolj de la începutul anului. Este vorba despre 45 cartuşe de infanterie cal. 7,62 mm; 2 grenade de mână defensive; 5 proiectile explozive cal. 75 mm; un proiectil exploziv cal. 150 mm; un proiectil exploziv cal. 152 mm; un proiectil perforant cal. 75 mm; un proiectil perforant cal. 152 mm; două bombe aruncător cal. 82 mm; o lovitură aruncător cu grenadă antitanc PG-2; o ghiulea de 12 kg și o bombă de aviaţie de 50 kg.

„Distrugerea muniţiei, care provine în mare parte din Al Doilea Război Mondial, s-a executat prin explozie, în poligon, prin procedeele electric şi pirotehnic, iar în urma distrugerii nu au rezultat pagube sau accidente”, a declarat mr. Florin Cocoșilă, ofițer de presă al ISU Dolj.


Sursa:oradedolj.oradestiri.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!