Responsive Ad Slot

Latest

latest

FOTO În Calafat nu există niciun bloc fără burlane de la sobele locatarilor

sâmbătă, 5 octombrie 2013

/ by Calafat News
Mii de locuitori din Calafat locuiesc în oraş, dar se încălzesc la fel ca la ţară. Oamenii susţin că au fost nevoiţi să îşi monteze sobe sau centrale pe lemne în apartament, după ce uzina care furniza agent termis s-a închis.

Mihai Croitoru, în vârstă de 50 de ani, din Calafat, a investit suma de 7000 de lei într-o centrală pe lemne, pentru a-şi putea încălzi locuinţa. „Mă descurc foarte greu. Eu stau la etajul patru şi sunt nevoit să urc cu lemnele în braţe. Din anul 2010 am debranşat de la sistemul centralizat, iar de atunci aşa mă chinui“, a spus bărbatul.   „1500 lei pe lună lemnele“   Oamenii din oraşul Calafat au declarat că trăiesc la fel ca la ţară. „1500 lei pe lună ne costă lemnele. Degeaba suntem în Uniunea Europeană. Stăm la oraş, dar condiţiile de trai sunt la fel ca ale celor din mediul rural. În Calafat nu ai unde să îţi găseşti un loc de muncă. Majoritatea tinerilor au plecat să muncească peste graniţă“ , a povestit Constantina Tică.  

O firmă străină vrea să construiască la Calafat o centrală nouă, cu 20 de milioane de euro, care să furnizeze în oraş atât agent termic, cât şi curent. „Investiţia este adaptată la tot ceea ce se întâmplă modern, adică, vorbim de cogenerare, este vorba de cel puţin două tipuri de energie”, a precizat Mircea Guţă, primarul oraşului Calafat.

Sursa:adevarul.roDon't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!