Halloween party ideas 2015

După inaugurarea podului Calafat-Vidin au apărut primele semne de revitalizare a mediului de afaceri din zonă, a declarat prefectul Vidinului, Krîstio Spasov, care s-a întâlnit cu ambasadorul României în Bulgaria, Anton Păcurețu. Cei doi au discutat, luni, despre stimularea cooperării între regiunile riverane Dunării și în special despre cea între districtul Vidin și județul Dolj în vederea următorii perioade de programare a UE, 2014-2020, scrie Agerpres.

Prefectul Vidinului și ambasadorul României au căzut de acord să fie creat un grup de lucru format din experți români și bulgari care să lucreze asupra proiectelor comune menite să încurajeze schimburile economice, sociale și culturale între cele două țări. Ca parteneri vor fi atrași camerele de comerț și industrie din Vidin și Craiova, reprezentanți ai mediului de afaceri și organizații neguvernamentale. Cu ajutorul lor vor fi organizate diferite forumuri de afaceri pentru stimularea parteneriatului în sectorul public și în cel privat, potrivit Agerpres.

“Avem o frontieră dunăreană lungă și trebuie să activăm și mai mult legăturile între noi. Împreună suntem mai puternici și trebuie să atragem mai multe investiții europene în următoarea perioadă de programare”, a spus ambasadorul Anton Păcurețu. El a subliniat perspectivele de colaborare în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria și în cadrul Strategiei Dunării. Diplomatul a evidențiat importanța pregătirii unor proiecte “de oglindă” pentru îmbunătățirea navigației pe Dunăre, modernizarea porturilor și arterelor rutiere, pentru protecția mediului, dezvoltarea învățământului și pentru comunicațiile între regiunile.

În Vidin este bine dezvoltată producția de legume, iar în zona Craiovei industria prelucrătoare, a menționat diplomatul român, sugerând o posibilitate de cooperare. El și-a exprimat sprijinul pentru crearea unui centru cultural român în Vidin după modelul reprezentanței culturale a Vidinului în Calafat. Anton Păcurețu s-a pronunțat și pentru dezvoltarea relațiilor academice prin colaborarea între Vidin și Universitatea din Craiova.

Potrivit Agerpres, în timpul vizitei sale la Vidin, ambasadorul Anton Păcurețu a subliniat și faptul că România este cea de-a treia piață de export din UE pentru producătorii bulgari, după Germania și Italia. Volumul de afaceri între cele două țări a depășit 3,5 miliarde de euro pe an în ultimii 2-3 ani, iar peste un milion de turiști români vizitează Bulgaria. (S.M.)

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#https://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.