Linie ferată nouă pentru ruta Craiova-Calafat. Proiectul a trecut etapa studiului de fezabilitate

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Călătoria de trei ore cu trenul între Calafat şi Craiova ar putea deveni istorie. Autorităţile vor să construiască o nouă cale ferată, care să lege Craiova de oraşul de pe malul Dunării. Investiţia de peste 500 de milioane de euro va fi realizată cu fonduri europene, însă, din păcate, proiectul ar putea fi gata abia în 2020.

În prezent, pe ruta Craiova-Calafat circulă zilnic trei trenuri dus-întors. Deşi este o distanţă de nici 100 de kilometri, o călătorie cu personalul până la malul Dunării durează fix 3 ore şi 5 minute, atât cât durează drumul cu trenul din Craiova până la Bucureşti. Cei mai nemulţumiţi sunt călătorii.

„Cu maşina faci o oră şi jumătate şi e logic că e foarte mult. Datorită trenului, e foarte vechi, nu e modern, ce să zic, ar trebui multe schimbări în legătură cu asta”, spune un călător.

Capăt de linie este Gara Calafat. Deşi noul pod Calafat-Vidin are linie de cale ferată şi călătoria ar putea continua în Bulgaria, pe aici nu trece niciun tren.

Ca tranzitul feroviar să aibă loc, ar trebui ca locomotiva care trece din Bulgaria în România să fie schimbată, pentru că reţeaua noastră nu este electrificată. Autorităţile promit că până în 2020 lucrurile se vor schimba. Un proiect european de construcţie a unei noi linii de cale ferată între Craiova şi Calafat deja a trecut etapa studiului de fezabilitate.

„A fost făcut studiul de fezabilitate, s-a aprobat în CT-ul nostru regional, s-a aprobat în CT-ul de la Bucureşti. Urmează să primim finanţarea pentru continuarea proiectului şi a executiei”, a precizat Popa Ingineru, directorul Regionalei CFR Craiova.

Proiectul are o valoare de aproximativ 566 de milioane de euro şi este important, pentru că porţiunea de cale ferată va face parte din coridorul european care leagă Londra de Istanbul.

Sursa:www.digi24.ro



Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.