„Roadele Toamnei“ şi Miniolimpiada Transfrontalieră, la Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Calafatul va găzdui, în acest sfârşit de săptămână, o serie de manifestări dedicate Festivalului „Roadele Toamnei“, dar şi acţiuni de anvergură din cadrul Miniolimpiadei Transfrontaliere Vidin-Calafat. Evenimentele vor debuta astăzi, cu un recital oferit de Ansamblul Folcloric „Rozele Calafatului“, urmat de un concert susţinut de interpreţi consacraţi de muzică populară şi muzică uşoară.

Locuitorii se vor bucura de concerte şi pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică. Tot duminică, 6 octombrie, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură din Calafat, Florin Piersic şi Medeea Marinescu vor pune în scenă spectacolul „Singuri în noapte“. Începând de astăzi, Calafatul găzduieşte şi Miniolimpiada Transfrontalieră Vidin-Calafat, ștafeta cu torța purtătoare a flăcării urmând să traverseze podul în cele două sensuri. Organizatoriie acestui unic și inovator eveniment sunt Agenția pentru dezvoltarea regională și Centru de Afaceri – Vidin, Bulgaria - lider, și Asociația Calafat-Duiven - partener, suport fiindu-le proiectul „CBC Mini Olympics“, ce a primit finanțare prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România.Obiectivul de fond al proiectului constă în atragerea tinerilor din regiunea transfrontalieră să fie activi în domeniul sportului, să încurajeze acțiunile comune de sport și cultură.
De asemenea, alt obiectiv al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor în regiunea transfrontalieră pentru practicarea a 11 sporturi, precum și sprijinirea capacității de susținere pentru asociații/cluburi sportive. Câștigul major va fi acela că va rezulta o rețea activă de cooperare și interacțiune între tinerii cu vârsta de până în 17 ani, români și bulgari. Miniolimpiada Transfrontalieră Vidin-Calafat s-a desfăşurat în perioada 1-3 octombrie în Vidin, Bulgaria, urmată de alte trei zile (4-6 octombrie) în Calafat.
Vor avea loc astfel întreceri sportive și demonstrații între tinerii ce reprezintă 22 de cluburi și școli (11 din România şi 11 din Bulgaria), pe ramurile sportive: volei, șah, karate, judo, fotbal, tenis de masă, caiac, ciclism, sambo, baschet și canoe.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.