Responsive Ad Slot

Latest

latest

Cetăţeni străini depistaţi la PTF Calafat cu documente de călătorie aparţinând altor persoane

miercuri, 20 noiembrie 2013

/ by Calafat News
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – PTF Calafat au depistat cinci cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în ţară folosindu-se de documente de călătorie germane şi bulgăreşti aparţinând altor persoane.  

În data de 20.11.2013, ora 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Ford, cetăţeanul german Hussein O., în vârstă de 22 ani. Acesta era însoţit de cinci persoane, trei bărbaţi şi două femei, care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate, titluri de călătorie, cărţi de rezidenţă, paşapoarte şi permise de şedere eliberate de autorităţile germane.
Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa mixtă formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a constatat că patru din cei cinci pasageri au prezentat la controlul de frontieră documente în care erau aplicate fotografiile altor persoane.

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Opel, cetăţeanul bulgar Dimitar T., în vârstă de 25 ani. Acesta era însoţit de două persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră două cărţi de identitate bulgăreşti.
Procedând la controlul documentelor de călătorie, echipa mixtă formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a constatat că unul dintre pasageri a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate bulgărească în care era aplicată fotografia altei persoane.

În cadrul primelor cercetări s-a constatat că documentele sunt autentice dar nu le aparţin, iar cei în cauză le-au folosit pentru a ajunge în vestul Europei.

Conform protocolului româno-bulgar, cele cinci persoane şi documentele de călătorie au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea stabilirii identităţii reale a persoanelor în cauză şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!