Spitalele, pregătite să asigure serviciile medicale, de sărbători

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Spitalele din judeţul Dolj sunt pregătite să asigure în bune condiţii asistenţa medicală în perioada 24 decembrie – 6 ianuarie. Aceasta este concluzia videoconferinţei de ieri pe care ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut-o cu prefecţii din toată ţara, cu managerii spitalelor, directorii caselor de asigurări de sănătate şi ai direcţiilor de sănătate publică.  

În urmă cu mai bine de o săptămână, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au solicitat direcţiilor de sănătate publică să demareze controale în unităţile sanitare cu paturi, obiectivul fiind acela de a evalua capacitatea sistemului de sănătate publică de a asigura asistenţa medicală a populaţiei în perioada sărbătorilor de iarnă. Autorităţile au urmărit pe parcursul acestor controale care este capacitatea unităţilor sanitare din sistemul de sănătate de a asigura asistenţa medicală a populaţiei, dacă se pot asigura medicamente prin sistemul farmaciilor cu circuit deschis, asigurarea asistenţei medicale în mediul rural şi asigurarea asistenţei medicale în situaţii excepţionale. În urma acestor verificări, judeţul Dolj nu a fost menţionat, ieri, de ministrul Sănătăţii pe lista cu deficienţe.

Asistenţa medicală va fi asigurată şi în mediul rural

În ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale primare în mediul rural, aceasta se realizează prin intermediul medicilor de familie din cabinetele de medicină de familie, din centrele de permanenţă organizate în mediul rural, în colaborare cu asistenţii medicali comunitari. La nivelul judeţului Dolj, în perioada 24 decembrie – 6 ianuarie asistenţa medicală primară în mediul rural va fi asigurată conform graficelor de gărzi aprobate. Ca de obicei, a fost adus în discuţie şi orarul de funcţionare a farmaciilor cu circuit deschis, pentru majoritatea fiind stabilit graficul de funcţionare non-stop sau în regim special pe durata sărbătorilor de iarnă.

Şi la capitolul aprovizionare cu medicamente, materiale sanitare şi dispozitive medicale a spitalelor, în perioada 24 decembrie – 6 ianuarie, autorităţile sanitare au dat asigurări că acestea sunt asigurate în majoritatea unităţilor, în judeţul Dolj nefiind semnalate probleme. Controlul Ministerului Sănătăţii a verificat şi situaţia farmaciilor cu circuit deschis, pentru majoritatea fiind stabilit graficul de funcţionare non-stop sau în regim special pe durata sărbătorilor de iarnă.

Totodată, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a cerut prefecţilor să deruleze în continuare verificări, pentru a asigura cele mai bune condiţii în asigurarea asistenţei medicale pe toată durata sărbătorilor de iarnă. La Ministerul Sănătăţii va funcţiona centrul operativ, unde pot fi înregistrate toate sesizările din teritoriu, iar permanenţa pentru intervenţii în caz de necesitate va fi asigurată de secretarii de stat.

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.