Dascălii care vor să iasă la pensie trebuie să depună cererile până pe 3 februarie

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Până la sfârşitul lunii ianuarie, directorii unităţilor de învăţământ trebuie să trimită la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj situaţiile cu dascălii care împlinesc vârsta standard de pensionare până în septembrie 2014.

Cadrele didactice care vor să fie pensionate din toamnă mai au timp să depună cererile până pe 3 februarie la secretariatele unităţilor de învăţământ în care îşi desfăşoară activitatea. În cazul în care îndeplinesc condiţiile de pensionare, dar vor să rămână la catedră trebuie să primească atât acceptul Consiliului de Administraţie al şcolii, cât şi pe cel al ISJ Dolj. Solicitările se depun la secretariatele unităţilor şcolare în perioada 31 martie – 10 aprilie, iar Consiliul de Administraţie al şcolii va decide dacă validează aceste cereri. Aceasta este prima etapă din metodologia mişcării personalului didactic din acest an.

Aceste posturi, precum şi cele care se vor elibera în urma pensionărilor la cerere, vor fi ocupate în etapa de suplinire. Cadrul didactic respectiv, deşi doreşte să se pensioneze la 31 august 2014, are dreptul să revină asupra deciziei, şi de la 1 septembrie să rămână la catedră. Vârsta standard de pensionare va fi împlinită anul acesta de bărbaţii născuţi pană în septembrie 1949 şi femeile născute pană în septembrie 1954. Dacă vârsta standard de pensionare va fi împlinită după 1 octombrie, dascălul are dreptul să predea încă un an şcolar. Situaţia cadrelor didactice pensionabile va fi înaintată Ministerului Educaţiei Naţionale pe 3 februarie.

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.