Responsive Ad Slot

Latest

latest

Ministerul Educaţiei a publicat modelele de subiecte pentru bacalaureat

miercuri, 22 ianuarie 2014

/ by Calafat News
Elevii de clasa a XII-a care vor da la vară examenul de Bacalaureat pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte pentru toate materiile la care vor fi testaţi: română, matematică, istorie, limbi străine, biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie sau sociologie.

Ministerul Educaţiei a publicat modelele de subiecte pentru probele scrise şi cele orale de la Bacalaureat 2014, dar şi baremele de corectare, pentru a vedea cum ar trebui rezolvate. Anul şcolar 2013-2014 este primul în care şi elevii de clasa XI-a vor susţine simulări ale Bacalaureatului.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat are următorul calendar: limba şi literatura română (3 martie), limba şi literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializări (7 martie). Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

În ceea ce priveşte calendarul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea iunie-iulie 2014, în perioada 26-30 mai va avea loc înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen. În intervalul 10-12 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (11-13 iunie) şi  evaluarea competenţelor digitale (16-20 iunie). În perioada 23-27 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor începe pe 30 iunie, atunci când va avea loc examenul la Limba şi literatura română, urmat de examenul la Limba şi literatura maternă (1 iulie) şi proba obligatorie a profilului (2 iulie) şi se încheie pe 4 iulie, când va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face pe 7 iulie, în aceeaşi zi putând fi depuse şi contestaţiile care vor fi rezolvate până pe 10 iulie. Rezultatele finale la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2014 se vor afişa pe 11 iulie.

Sursa:www.cvlpress.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!