Sentinţă definitivă în cazul bulgarului prins cu 140 kilograme de canabis la PTF Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Cetăţeanul bulgar Ivaylo Ivanov Georgiev, arestat la sfârşitul lunii mai 2012, după ce a fost prins la PTF Calafat cu peste 140 de kilograme de canabis, în valoare de aproape un milion de euro, ascunse în TIR-ul cu care se îndrepta spre Olanda, a fost condamnat definitiv, săptămâna trecută, la doi ani de închisoare cu suspendare. Bulgarul a fost achitat pe fond, la Tribunalul Dolj, pentru infracţiunea de introducere în ţară de droguri de risc, reţinându-se în sarcina sa faptul că a folosit acte nereale la autoritatea vamală. Marţi, 14 ianuarie a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul procurorilor DIICOT, menţinând hotărârea pronunţată pe fond, decizia fiind definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, marţi, 14 ianuarie a.c., recursul declarat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova în dosarul în care cetăţeanul bulgar Ivaylo Ivanov Georgiev, prins în 2012 la PTF Calafat cu TIR-ul plin de canabis, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împotriva deciziei penale nr. 99 din 26 martie 2013 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, privind pe inculpatul Georgiev Ivaylov Ivanov”, se arată în încheierea de şedinţă a ÎCCJ, hotărârea fiind definitivă.

Reamintim că pe data de 28 aprilie 2012, în jurul orei 11.30, s-a prezentat pentru a intra în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, un cetăţean bulgar, ce conducea un automarfar înmatriculat în Bulgaria, care transporta diferite bunuri, printre care şi pahare din plastic, cu destinaţia Olanda şi Germania. Poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit şi s-a constatat că în interiorul TIR-ului se aflau 5 paleţi cu 80 de cutii de carton, în care se găseau pahare de plastic. Au fost desfăcute câteva cutii şi s-au găsit, ascunse printre pahare, mai multe pungi închise ermetic în care se afla un material vegetal ce părea a fi canabis. S-a luat, astfel, măsura efectuării unui control total, împreună cu autoritatea vamală, asupra tuturor cutiilor transportate, ocazie cu care au fost descoperite 150 de pungi ce conţineau material vegetal, cu o greutate totală de 141 kilograme, după cum s-a stabilit în final. Au fost anunţaţi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova care au plecat la Calafat, l-au luat pe şoferul TIR-ului, Ivaylo Ivanov Georgiev, de 27 de ani, cetăţean bulgar, şi l-au adus la Craiova, pentru a fi audiat, în timp ce drogurile, cu o valoare de aproape 1.000.000 de euro, au fost confiscate. Bulgarul a fost reţinut, iar pe 29 aprilie 2012 a fost arestat preventiv.

La începutul lunii iunie 2012, procurorii craioveni din cadrul DIICOT au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe bulgar pentru introducere în ţară de droguri de risc. Pe 18 iulie 2012, judecătorii de la Tribunalul Dolj au soluţionat procesul şi l-au achitat pe Georgiev pentru infracţiunea de introducere în ţară de droguri de risc (art. 3, alin.1 din Legea nr. 143/2000), reţinut de procurori în sarcina sa. În schimb, l-au încadrat la art. 272, respectiv folosirea de acte nereale la autoritatea vamală şi l-au condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare pe perioada unui termen de încercare de 4 ani. În aceeaşi zi cetăţeanul bulgar a fost eliberat.

Procurorii DIICOT  Serviciul Teritorial Craiova, nemulţumiţi de hotărârea instanţei, au formulat apel, respins de Curtea de Apel Craiova pe 26 martie 2013. Nici cu recursul n-au avut mai mult noroc, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie menţinând sentinţa de pe fond.

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.