SFATURI PREVENTIVE PENTRU ANOTIMPUL DE IARNĂ

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Începând de astăzi, 24 ianuarie 2014, ora 18.00 şi până în data de 26 ianuarie a.c., ora 12.00, în judeţul Dolj se va înregistra o scădere accentuată a temperaturilor şi se vor înregistra precipitaţii sub formă de ninsoare, iar pe alocuri aceasta va fi viscolită. Ca urmare a acestor fenomene meteo se preconizează ca pe partea carosabilă să apară porţiuni acoperite de gheaţă, polei sau zăpadă, iar traficul Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri recomandă pietonilor să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Politistii rutieri  reamintesc conducatorilor auto ca în aceste condiţii să adopte o conduită preventivă în trafic, totodată să respecte următoarele sfaturi şi recomandări pentru o deplasare în siguranţă:

- Conducerea cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.

- Verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, ele fiind de ajutor în trafic,

- Verificarea stării instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarele de parbriz şi a jetului de apă.

- Verificarea frânelor. Trebuie menţionat faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte.

- Autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip. Pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient.

- Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare.

IPJ DOLJ 

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.