Inițiativa pentru construirea podului Calafat-Vidin datează din anul 1909

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
În Arhivele Statului - Vidin să țină o evidență din 1909, cand consilierii municipali și primarii din Vidin și orașul românesc Calafat au luat inițiativa de a conecta cele două orașe cu un pod peste Dunăre. Care a declarat pentru Radio "Focus" - Vidin Svetlana Kristeva, director al Arhivelor Statului "" - Vidin. În anul 2000, la Bruxelles, Bulgaria și România au convenit să construiască un pod peste Dunăre de la Vidin-Calafat. "Există, de asemenea, o înregistrare a ședinței de guvern municipal din Vidin cu informații despre vizita primarului din orașul Calafat. Subiectul este o scrisoare de la Naycho Tsanov, fondator al Partidului Radical, care la acel moment a fost un consilier municipal în Vidin, în care au existat dovezi de loc în 25 și 26 octombrie 1909 în Vidin în primul rând, și apoi în reuniuni Calafat și întâlniri la nivel municipal și reuniuni ale guvernelor locale pentru decizii în numele celor două orașe să ia măsuri pentru a construi un pod peste Dunăre, ", a declarat Svetlana Kristeva. În 1992, la propunerea primarului din Vidin apoi Mladen Kamenov la ministru - președinte al Bulgariei oferă un design și de a construi un pod peste Dunăre între Vidin și Calafat. Sunt scrisori conservate, declarații, cereri pentru construirea unui astfel de pod.

Sursa:Radio "Focus" - Vidin 

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.