Orașele din România sunt așteptate să se înscrie în competiția pentru titlul de Capitală Earth Hour

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Orașele din România sunt așteptate să se înscrie, începând de luni, în competiția pentru titlul de Capitală Earth Hour, eveniment ajuns în acest an la cea de-a treia ediție, a anunțat WWF-România.

Competiția națională revine, în 2014, într-o nouă formă. Astfel, orașele — reprezentate de primării, instituții de învățământ, ONG-uri și asociații locale, centre culturale, biblioteci, muzee sau galerii — sunt invitate să organizeze acțiuni și evenimente diverse pentru comunitățile lor timp de o lună, sub denumirea 'Luna Earth Hour'.

La final, orașul care se va remarca prin acțiuni variate și cu impact în comunitate, dar și cu cel mai original program pentru evenimentul final 'Earth Hour' de la finele lunii martie, va câștiga titlul de Capitală Earth Hour.

Înscrierile sunt programate în perioada 3 — 12 martie 2014, iar anunțarea câștigătorului va fi anunțată de WWF-România în data de 15 aprilie.

Programat pentru data de 29 martie 2014, în intervalul orar 20,30 — 21,30, Earth Hour (Ora Pământului) este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, în cadrul căreia toate luminile din orașele lumii sunt stinse simbolic.

Orașele câștigătoare ale primelor două ediții a competiției pentru Capitala Earth Hour sunt Bistrița (2012), respectiv Timișoara (2013).

Evenimentul 'Ora Pământului' se sărbătorește în România din anul 2009, iar la nivel internațional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediție orașul Sydney.

În prezent, comunitatea globală care participă la Earth Hour este formată din peste două miliarde de oameni.

Înființată în anul 1961, World Wide Fund of Nature /WWF/ este una dintre cele mai importante organizații internaționale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de țări.

Misiunea organizației la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

Sursa:www1.agerpres.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.