Halloween party ideas 2015


Peştera Magurata, situată pe malul bulgăresc al Dunării, va fi inclusă în lista UNESCO a patrimoniului mondial al culturii, informează agenţia Novinite.

Peştera are galeria principală în lungime de 2600 de metri şi cuprinde o minunată dantelărie de stalactite şi stalagmite. Partea cea mai valoroasă a peşterii o reprezintă desenele rupestre descoperite într-o cameră altar, care au o vechime din epoca de piatră şi a bronzului.

Peştera Magurata se află la 35 de km de Vidin, spre Ruse. Accesul pentru români este facilitat de podul de peste Dunăre. De la Calafat până la locul considerat o minune a patrimoniului cultural mondial distanţa poate fi parcursă cu automobilul în circa 45 de minute.

Peşterile cu desene rupestre protejate se mai afla în Franţa - 71 de situri, Spania - 34 situri, celebre fiind grotele Lascaux, Chauvet, Nieux şi peştera Altamira din Spania.

În România, desene rupestre sunt inventariate în peşterile Cuciulata, Coliboaia şi Gaura Chindiei.

Sursa:jurnalul.ro

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#https://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.