Responsive Ad Slot

Latest

latest

22 de migranţi depistati ascunşi în TIR-uri, la frontiera româno-bulgară

joi, 9 aprilie 2015

/ by Calafat News
Într-un interval de câteva ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit, ascunşi în patru camioane conduse de şoferi turci, 22 de migranţi care încercau să intre ilegal în Romania. 
Conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză şi mijloacele de transport au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

* În data de 08.04.2015, ora 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion cu remorcă marca DAF, un cetăţean turc în vârstă de 50 de ani.
Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit, ascuns pe şasiul remorcii, aşezat pe suportul roţilor de rezervă, un bărbat de origine arabă care nu vorbea limba română.

* Tot în data de 08.04.2015, ora 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a intra în ţară, trei şoferi turci care conduceau camioane în care se aflau, conform documentelor de însoţire, diferite mărfuri - profile din aluminiu, electrocasnice, etc. - din Turcia pentru state din vestul Europei.

Procedând la verificarea mijloacelor de transport cu sonda CO2, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au observat că aceasta indică o valoare mare a concentraţiei de dioxid de carbon. Mai mult, sigiliile aplicate pe compartimentele marfă ale camioanelor erau rupte şi relipite, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra compartimentelor marfă. 

Astfel, printre marfa transportată, au fost descoperite 21 de persoane (18 bărbaţi şi 3 femei) de origine arabă care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate. 

In cadrul primelor cercetări, persoanele în cauză au declarat că s-au urcat în camioane într-o parcare de pe teritoriul Bulgariei, plătind fiecare suma de 5.000 de euro unor persoane ale căror identităţi nu le cunosc, cu intenţia de a ajunge în diferite state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar, şoferii, persoanele descoperite şi camioanele au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!