Responsive Ad Slot

Latest

latest

Ceremonie de 1 milion, pe podul ”New Europe Bridge”

joi, 23 aprilie 2015

/ by Calafat News

Inaugurat pe 14 iunie 2013, podul Calafat Vidin, denumit și podul “Noua Europa” (“New Europe”), al doilea pod care leagă România de Bulgaria, facilitând legătura dintre Europa Occidentală și Peninsula Balcanică, va avea parte, astăzi, de o ceremonie care va marca trecerea mașinii cu numărul 1.000.000.   

Evenimentul va avea loc astăzi, in jurul orei 17.00, în prezența oficialităților din Bulgaria și România, la punctul de lucru al Podului Vidin- Calafat aflat pe teritoriul Romaniei, potrivit adevaruldecalafat.blogspot.ro.   Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri (1,79 km), doua benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferata, doua trotuare (unul mai lat si altul mai ingust) si o pista pentru biciclisti pe sensul Romania-Bulgaria. 

Costurile constructiei, sustinute in mare parte de Bulgaria, BEI si prin programul ISPA, care pana in anul 2011 erau estimate la circa 225 de milioane de euro, au ajuns la final la aproape 275 de milioane de euro. Pe langa aceasta suma, a existat și contribuția financiara a Romaniei, de circa 48 de milioane de euro, bani proveniti din granturi ISPA si de la bugetul de stat.


sursa:craiovaforum.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!