Responsive Ad Slot

Latest

latest

Tradiții pescărești, la Maglavit

miercuri, 1 aprilie 2015

/ by Calafat News

După Ciupercenii Noi, Poiana Mare, Ciupercenii Vechi și Ghidici, a venit rândul comunei Maglavit să găzduiască o nouă ediție, a V-a, a Festivalului „Juvelnicul cu rânduieli” – derulat în cadrul proiectul „Reflexii culturale la Calafat – Turism şi tradiţii pescăreşti pe malul Dunării”, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-20013.

Acesta va avea loc sâmbătă, 4, și duminică, 5 aprilie, programul urmând să cuprindă mai multe activități. Așa vor fi, sâmbătă, începând cu ora 11.30, o expoziție de artă plastică, lansarea albumului „Calafatul turistic” și simpozionul „Peştele – resursă naturală, factor cultural şi element de progres şi dezvoltare pentru comunităţile locale”.
Duminică dimineața se vor deschide trei expoziții: de fotografie – „Reflexii şi reflecţii dunărene”, una cu specific etnografic şi de pescuit și alta culinară cu produse din peşte, însoțită de degustări. Localnicii, și nu numai, vor mai putea participa la concursul „Cea mai bună ciorbă de peşte” (ora 11.30), la un program de fanfară populară (ora 12.00) și la un spectacol artistic (ora 14.00).
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!