(foto/video) 23 de cetateni afgani, ascunsi printre pepeni verzi si cartofi, descoperiti la P.T.F. Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit douazeci si trei de cetateni afgani, care au incercat sa intre ilegal in tara, ascunsi in doua TIR-uri, printre pepeni verzi, respectiv cartofi.

In data de 24.05.2015, la ora 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion, un cetatean polonez care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, pepeni verzi, din Grecia pentru Polonia.

Procedand la verificarea mijlocului de transport cu tehnica specifica din dotare, sonda HBD MICRO SEARCH (de detectare a CO2), politistii de frontiera au descoperit in compartimentul marfa, ascunse intr-un spatiu special amenajat, printre marfa transportata, sapte persoane de sex masculin care vorbeau limba araba si nu detineau documente de identitate.

La cercetari, s-a constatat faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni afgani cu varste cuprinse intre 14 si 52 de ani.Acestia au declarat ca au plecat din tara de origine in urma cu o luna, pe ruta Turcia-Grecia-Bulgaria, urcandu-se in camion cu ajutorul unui conational, fara stirea soferului.


Cateva ore mai tarziu, la ora 09.30, la acelasi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca MAN, un alt cetatean polonez, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, cartofi din Grecia pentru Polonia.

Ca si in primul caz, in baza unei analize de risc, politistii de frontiera au verificat mijlocul de transport cu aceeasi tehnica, ocazie cu care au descoperit sub marfa transportata, saisprezece persoane de sex masculin care nu detineau documente de identitate.


La cercetari, s-a constatat faptul ca cei in cauza sunt cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani si care au declarat ca in urma cu cateva zile s-au urcat in camion intr-o parcare din Grecia, fara stirea soferului, cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

In ambele cazuri, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano – bulgar, migrantii, soferii si mijloacele de transport au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.