A fost eliberată jurnalista de origine turcă arestată la Calafat pentru acte de terorism

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Jurnalista de origine turcă, Bilgin Zulfyie, de 37 de ani, alias Denise, arestată la mijlocul lunii septembrie la Calafat, fiind suspectată de acte de terorism, a fost eliberată. Tânăra ar fi declarat că este vorba despre o confuzie şi ar fi cerut să fie eliberată, ca să poată merge acasă, potrivit Adevarul.ro. Femeia era dată în urmărire de statul turc pentru suspiciuni de terorism. În momentul în care oamenii legii au anunţat autorităţile prin Interpol s-a confirmat faptul că era căutată. A încercat să treacă graniţa pe la punctul de Frontieră Calafat, în Bulgaria.

Pe data de 7 octombrie la Curtea de Apel din Craiova s-a judecat cererea de extrădare. Ulterior, Bilgin Zulfyie, alias Denise, a fost eliberată de instanţă. „Constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru extrădare. Respinge cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Republica Turcia – Procuratura Generală Republicană Tunceli, privind persoana extrădabilă Bilgin Denise (Zulfyie), cetăţean belgian, de naţionalitate turcă. Revocă masura arestării provizorii dispusă prin încheierea din data de 14.09.2015 şi dispune punerea în libertate a persoanei extrădabilă“, se arată în soluţia dată de Magistraţii Curţii de Apel Craiova, în data de 7 octombrie 2015.

Tânăra a declarat că este jurnalist la un post de televiziune belgian

În faţa judecătorilor instanţei supreme pe care i-a implorat să o elibereze, jurnalista a declarat ca este victima unei confuzii, potrivit Adevarul.ro. Ea ar fi susținut că autorităţile turce care i-au publicat datele au furnizat fotografia unei alte jurnaliste care lucrează în Turcia şi care, culmea, ar avea acelaşi nume de familie şi ar fi născută în acelaşi oraş. Singura diferenţă dintre ele ar fi vârsta, suspecta din fotografii fiind mult mai tânară. Această versiune a tinerei a fost respinsă categoric de Poliţia Româna, care a susținut că tinerei i-au fost verificate amprentele.

sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.