Peste 10.000 de oameni la Sărbătoarea Bujorului, în pădurea Pleniţa

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Cea de a 46-a ediţie a Sărbătorii Bujorului, desfăşurată ieri, a adunat peste 10.000 de  persoane. «Încă din 1970, în a doua jumătate a lunii mai, când înfloreşte bujorul de silvostepă – paeonia peregrina –, comuna noastră de suflet, Pleniţa, sărbătoreşte această manifestare unică în România.

Soarele este darnic cu noi, deşi zilele trecute vremea s-a jucat cu nervii agricultorilor. Poiana cu bujorii unicat se întinde pe circa 50 de hectare şi, de cum intrăm în pădure, ne întâmpină o „mare roşie”, în toată frumuseţea sa naturală», ne-a declarat Puiu Calafeteanu, primarul comunei Pleniţa.

Şi într-adevăr, pe un soare generos, ce a făcut ca termometrul să depăşească 22 de grade Celsius, cu un vânticel cald de primăvară purtător de miresme ale locului binecuvântat de natură, cei peste 10.000 de oameni veniţi să petreacă s-au desfătat cu muzică, bucate de sezon, mititei, bere.

Nici copiii nu au stat pe margine: spaţiile de joacă special amenajate au făcut deliciul acestora. Edilul ne-a mai mărturisit că, de la an la an, numărul turiştilor veniţi să vadă acest spectacol al naturii este tot mai mare. Semn că Pleniţa, o comună destul de dezvoltată economic, îşi respectă blazonul, aici, unde nu există palmă de pământ nelucrat, iar infrastructura de apă potabilă o deţine încă din anii 70.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.