Închisoare cu suspendare pentru doljeanul care a vrut să mituiască un poliţist craiovean cu 2000 de lei

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Bărbatul de 54 de ani, din municipiul Calafat, reţinut în ultima zi a lunii august şi plasat apoi în arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, a fost condamnat, ieri, de judecătorii Tribunalului Dolj la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 60 de zile de muncă în folosul Primăriei Calafat. Bărbatul a fost prins de ofiţerii anticorupţie şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj în timp ce îi oferea unui agent de la Secţia 3 Poliţie Craiova 2.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale, după ce fusese depistat, în trafic, în timp ce transporta marfă fără documente de provenienţă, cu un autovehicul ce avea RCA-ul expirat.

Reamintim că, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au prins, miercuri, 31 august a.c., pe Stelian Smădoi, de 54 de ani, din municipiul Calafat, în timp ce îi oferea 2.000 de lei agentului Valentin Pîrvuleţu, de 34 de ani, de la Secţia 3 Poliţie Craiova, pentru a nu lua măsurile legale, după ce a fost prins în trafic în timp ce transporta marfă fără documente de provenienţă, cu un autoturism ce avea RCA-ul expirat.

Mai exact, marţi, 30 august a.c., seara, un echipaj de siguranţă publică al Secţiei 3 Poliţie a oprit pentru control o autoutilitară, care se deplasa pe strada Caracal din Craiova, condusă de Ionuţ V., de 33 de ani, din Poiana Mare, moment în care proprietarul acesteia, Stelian Smădoi, de 54 de ani, din Calafat, le-a înmânat poliţiştilor un plic cu mai multe documente şi bancnote de 100 lei, fără a putea stabili suma exactă. Oamenii legii i-au restituit plicul bărbatului şi i-au specificat ce documente trebuie prezentate. Întrucât nu le avea, poliţiştii i-au condus pe cei doi doljeni la sediul secţiei, anunţând conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi apoi pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj cu privire la intenţiile proprietarului vehiculului.

Flagrant în stradă

La sediul secţiei, agent principal de poliţie Pîrvuleţu Valentin a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă de 1000 lei pentru lipsă asigurare auto, totodată dispunând reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului. Stelian Smădoi le-a declarat poliţiştilor că se va întoarce în cursul zilei de miercuri (31 august) la unitatea de poliţie pentru a prezenta documentele justificative ale mărfii, totodată solicitând numărul de telefon personal al agentului principal Pîrvuleţu Valentin. Doljeanul l-a sunat pe poliţist şi i-a cerut să se întâlnească în afara secţiei de poliţie, undeva în apropierea Pieţei din Valea Roşie, unde s-a realizat şi prinderea în flagrant, Smădoi fiind prins în timp ce îi oferea agentului de poliţie suma de 2000 lei. Bărbatul de 54 de ani a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat şi reţinut pe 24 de ore, în baza odronanţei emise de procuror, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Pe 1 septembrie, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă instanţa l-a plasat în arest la domiciliu, măsură rămasă definitivă pe 6 septembrie la Curtea de Apel Craiova.


A recunoscut comiterea faptei

Pe 21 septembrie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru dare de mită. Bărbatul a recunoscut comiterea faptei şi a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, astfel că, ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa. Stelian Smădoi a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, judecătorii constatând încetată de drept măsura arestului la domiciliu faţă de inculpat. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Agent principal de poliţie Valentin Pîrvuleţu, de 34 de ani, îşi desfăşoară activitatea la Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare din cadrul Secţiei 3 Poliţiei, acesta fiind recrutat din sursă externă în anul 2006, şi trimis la Postul de Poliţie Coţofenii din Dos. Este a doua oară când poliţistul refuză mită, după ce, în anul 2011 doi conducători auto i-au oferit suma de 2000 lei pentru a nu le întocmi dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat, bani pe care i-a refuzat anunţând conducerea IPJ Dolj şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.