Ghiulea de 50 de kg ridicată de pompieri de pe ostrovul Calafatul Mare

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

În data de 24.02.2017, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu echipa pirotehnică pentru identificare, ridicare, transportul şi depozitarea unei ghiulele de aproximativ 50 kg și alte patru fragmente de ghiulea, găsite la o distanță de aprox. 10 m distanță între ele. 

Acestea au fost găsite pe ostrovul Calafatul Mare, în dreptul km. fluvial 791 de un centăţean care era prin zonă. La sosirea echipei pirotehnice zona era balizată de către un echipaj al Poliției de Frontieră Calafat. Misiunea de asanare a echipei pirotehnice s-a desfăşurat  fără probleme, muniția găsită fiind depozitată în  loc special amenajat în vederea distrugeri  controlate ulterior într-un poligon.

Recomandări

Pentru a şti cum să acţionezi în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, vă aduce la cunoştinţă măsurile şi obligaţiile ce trebuie respectate:


  • nu le atingeţi;
  • nu le loviţi sau mişcaţi;
  • nu le introduceţi în foc;
  • nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
  • nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;
  • nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
  • în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări agricole, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;
  • când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă la telefon gratuit 112.


Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.