Turiştii pot călători de la Calafat la Vidin cu bicicleta electrică

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Turiştii pot călători cu bicicleta de la Calafat la Vidin cu doar un euro, iar astfel pot scăpa de taxa de pod de 12 euro care este percepută pentru orice autoturism. Proiectul a fost implementat pe fonduri europene şi este realizat în parteneriat cu vecinii bulgari.

Bicicletele electrice sunt dotate cu GPS, iar turiştii trebuie să plăteasă pentru trei ore doar un euro. Oamenii susţin că este mult mai avantajos decât cu maşina , aşa că proietctul a fost primit cu braţele deschise de toată lumea.

„Taxa de pod percepută pentru orice autoturism este de 12 ore, iar pentru bicicleta eletrică este doar de un euro. Este normal să alegeam cea de-a doua variantă care este mult mai avantajoasă. Cu bicicleta electrică am făcut până în momentul de faţă şase drumuri în Bulgaria, iar astfel am reuşit să fac şi mişcare. Bicicletele electrice au o autonomie de maxim 70 de kilometri, iar  viteza maximă de deplasare poate să fi setată la 25 de km/h pentru a limita accidentele“, a declarat Adrian Tudor.   

Intinerarii până la locurile turistice   

În adrul proiectului au fost înfiinţate şi staţii de încărcare a bicicletelor. Turiştii pot acum să descopere locurile de la nord şi sud de Dunăre, dar au la dispoziţie şi itinerarii recomandate până la oraşele şi locurile turistice de importanţă semnificativă.  

 „Programul Interreg V-A Romania – Bulgaria 2014-2020 este un proiect ce se derulează pe parcursul a 24 luni şi în care avem ca parteneri: Agenţia de Dezvoltare Regională, Centrul de Afaceri Vidin/Bg (leader), Camera de Comerţ şi Industrie Vidin/Bg  şi  Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software – Oltenia din Craiova/Ro. proiectul urmăreşte: crearea unui mecanism comun (reţeaua de biciclete electrice); staţii cu biciclete electrice găzduite în 32 de oraşe transfrontaliere; 70 de puncte cu staţii de încărcare pentru biciclete electrice, ce acoperă zona transfrontalieră; 240 biciclete electrice ce vor fi disponibile în zona transfrontalieră; realizarea a 2 studii de conectivitate a reţelei de biciclete electrice la infrastructura TEN-T şi rute recomandate; organizarea a 18 evenimente e-biking – turnee şi festivaluri de promovare ce vor fi organizate pentru a promova e-biking-ul ca opţiune de mobilitate individuală“, a precizat Ionel Dumitrescu, reprezentat Programului Interreg V-A Romania – Bulgaria 2014-2020.   

Podul de trecere peste Dunăre a fost inagurat în anul 2013, după 13 ani de la semnarea acordului, şi a costat nici mai mult nici mai puţin de 226 de milioane de euro.

„Faptul că putem merge ăn Bugaria cu bicicleta electrică este un lucru extreme de bun. Este mult mai ieftin, iar pentru o plimbare în Bugaria este mai mult decât bine. Cu maşina trebuia să plătesc taxa de pod 12 euro, dar şi benzina. Aşa cu 1 euro te plimbi trei ore şi ieşi mult mai în avantaj“, a precizat Roxana Nedelecu.

sursa:adevarul.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.